Uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering is een verzekering die de kosten van een begrafenis of crematie dekt. Het afsluiten van een uitvaartverzekering kan ervoor zorgen dat nabestaanden niet voor onverwachte kosten komen te staan na een overlijden.

Vergelijk direct

Sure & Secure

Verstandig verzekerd

Er zijn verschillende soorten uitvaartverzekeringen beschikbaar. Bij een kapitaalverzekering wordt er een bedrag uitgekeerd waarmee de uitvaart bekostigd kan worden. Bij een naturaverzekering wordt de uitvaart zelf geregeld door de verzekeraar. Daarnaast zijn er combinatieverzekeringen waarbij een bedrag wordt uitgekeerd en er ook een aantal zaken zoals de kist en rouwkaarten worden geregeld.

Het is belangrijk om bij het afsluiten van een uitvaartverzekering te letten op de hoogte van de premie en het verzekerde bedrag. Daarnaast is het goed om te kijken naar de voorwaarden en de dekking. Niet alle kosten worden altijd gedekt, bijvoorbeeld als er extra wensen zijn zoals een uitgebreide catering of een speciale uitvaartlocatie. Het kan ook verstandig zijn om te kijken of het mogelijk is om de verzekering tussentijds aan te passen, bijvoorbeeld als de persoonlijke situatie verandert.

Het afsluiten van een uitvaartverzekering is niet verplicht, maar kan wel zorgen voor financiële zekerheid en rust voor nabestaanden in een moeilijke tijd.

Voordat je een verzekering afsluit:

10 tips voor het kiezen van een autoverzekering.

Belangrijkste verzekeringen om af te sluiten voor financiële zekerheid

Het belang van een goede uitvaartverzekering

Contact

Heb je vragen?

Verzekeringenhulp.nl beantwoord graag jouw vragen. Neem contact met ons op per e-mail of maak gebruik van het contactformulier

info@verzekeringenhulp.nl

LET OP:  Verzekeringenhulp kan geen antwoord geven op financieel inhoudelijke vragen over de vergelijkers. 
Ben je op zoek naar advies over verzekeringen? Bekijk dan het informatiecentrum.

Contactformulier