Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering is een verzekering die je afsluit om je spullen in huis te beschermen tegen schade of verlies door bijvoorbeeld brand, inbraak of waterschade. Een inboedelverzekering is niet verplicht, maar het is wel verstandig om er een af te sluiten als je waardevolle spullen in huis hebt.

Vergelijk direct

Vergelijk en bespaar op je inboedelverzekering
Gebruik gegevens van
Adres
Postcode
Huisnummer
Mijn woning is
Nu € 1.000 extra bij grote schades
Sure & Secure

Verstandig verzekerd

Het is belangrijk om bij het afsluiten van een inboedelverzekering rekening te houden met een aantal zaken. Ten eerste is het van belang om de juiste waarde van je inboedel te bepalen, zodat je voldoende verzekerd bent. Dit kun je doen door een inventarisatie van je spullen te maken en de waarde ervan te schatten. Houd er wel rekening mee dat de waarde van sommige spullen kan stijgen door de tijd heen, dus het is verstandig om dit regelmatig te herzien.

Daarnaast is het belangrijk om goed te kijken naar de dekking van de inboedelverzekering. Er zijn verschillende dekkingen mogelijk, zoals een basisdekking en een allriskdekking. Bij een basisdekking ben je bijvoorbeeld alleen verzekerd voor schade door brand, diefstal en storm, terwijl je bij een allriskdekking ook verzekerd bent voor schade door eigen schuld. Kijk goed naar welke dekking het beste bij jouw situatie past.

Een ander belangrijk punt om op te letten is het eigen risico. Dit is het bedrag dat je zelf moet betalen bij schade. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie van de verzekering. Houd er wel rekening mee dat je bij schade dus wel meer zelf moet betalen.

Tot slot is het verstandig om te kijken naar de voorwaarden van de inboedelverzekering. Hierin staan de regels en afspraken rondom de verzekering en de schadeafhandeling. Let bijvoorbeeld op de maximale vergoedingen en of er uitzonderingen zijn op de dekking.

Door goed te kijken naar de waarde, dekking, eigen risico en voorwaarden van de inboedelverzekering, kun je een weloverwogen keuze maken bij het afsluiten ervan.

Voordat je een verzekering afsluit:

10 tips voor het kiezen van een autoverzekering.

Belangrijkste verzekeringen om af te sluiten voor financiële zekerheid

Het belang van een goede uitvaartverzekering

Contact

Heb je vragen?

Verzekeringenhulp.nl beantwoord graag jouw vragen. Neem contact met ons op per e-mail of maak gebruik van het contactformulier

info@verzekeringenhulp.nl

LET OP:  Verzekeringenhulp kan geen antwoord geven op financieel inhoudelijke vragen over de vergelijkers. 
Ben je op zoek naar advies over verzekeringen? Bekijk dan het informatiecentrum.

Contactformulier